Військові США під час виведення солдатів з Афганістану знищили частину обладнання

Військові США під час виведення солдатів з Афганістану знищили частину обладнання

Американські військові в процесі виведення з Афганістану знищують обладнання, яке не буде вивезено до Сполучених Штатів або передано афганській армії.

Про це повідомило агентство Associated Press. В основному секретне устаткування, яке американці не збиралися залишати в Афганістані, перенаправляється в США. Деякі предмети, в тому числі гелікоптери, військові транспортні засоби, боєприпаси і зброю, а також ряд баз будуть передані афганській армії.

Устаткування, яке неможливо відремонтувати або з якихось інших причин передати армії Афганістану або відправити в США, знищується, щоб воно не потрапило до рук бойовиків, що діють в країні. За заявами американських військових, до теперішнього часу було знищено понад 1,3 тис. одиниць обладнання.

8 травня повідомлялося, що союзники Сполучених Штатів по НАТО наполягають на відстрочку виведення американських військових з Афганістану.

Офіційний представник міністерства оборони США Джон Кірбі 3 травня заявив, що процес виведення військ США з території Афганістану буде проходити безперешкодно. Так, представник Пентагону за останнім часом залишив поза увагою нічого, що могло б вплинути на виведення військ або місію США в країні.

Про те, що Сполучені Штати з 1 травня почнуть виведення свого контингенту з Афганістану, 14 квітня оголосив президент США Джо Байден. При цьому, як передбачалося раніше, до цієї дати американські військові в повному складі повинні були країну.

У квітні помічник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон досяг поставлених на початку операції в Афганістані в 2001 році цілей, які, як він додав, полягали в розслідуванні нападу на США 11 вересня 2001 року.

Поділитись