Військові поліцейські Росії зайняли вигідну висоту на кордоні Туреччини та Сирії

Військові поліцейські Росії зайняли вигідну висоту на кордоні Туреччини та Сирії

Сирійське місто Айн ель-Араб на турецькому кордоні тепер патрулюють росіяни.

Підрозділи військової поліції РФ вперше опинилися так далеко за Євфратом. Про виконання досягнутих домовленостей між Москвою і Анкарою розповів представник командування угрупування військ РФ в Сирії Ігор Серицький, який був присутній на патрулюванні.

“З полудня 23 жовтня підрозділи військової поліції РФ приступили до патрулювання вздовж сирійсько-турецького кордону. У зоні патрулювання знаходиться в тому числі місто Айн ель-Араб. Так далеко за Євфратом наші військові поліцейські ще не були”, – зауважив Серіцкій.

За його словами, російська база розташувалася на прикордонній заставі. Вона знаходиться недалеко від Айн ель-Араба. Від турецької території її відділяють всього два кілометри. Кордон і околиці міста з території бази добре проглядаються.

Військовий об’єкт, зауважив Ігор Серицький, зайняв панівну висоту. База обладнана вишкою зв’язку. Скоро почнеться контроль виведення курдських загонів самооборони та їх озброєння, за яким спостерігатимуть російські військові поліцейські і сирійські прикордонники.

Колону російських бронеавтомобілів «Тигр» зустрів міністр цивільної оборони в уряді сирійських демократичних сил Осман Шейх Хасен. Він підкреслив, що Дамаск готовий посприяти з усіх питань.

Айн ель-Араб, розташований на сході провінції Алеппо, перейшов під контроль сирійського уряду кілька днів тому. З січня 2015 го його контролювала коаліція СДС.

Поділитись