Військові НАТО розпочали навчання на кордоні з Росією

Військові НАТО розпочали навчання на кордоні з Росією

У Литві стартували військові навчання НАТО «Залізний вовк» за участю представників 11 країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляється на сайті командування Збройних сил Литви. У навчаннях візьмуть участь близько чотирьох тисяч військовослужбовців, зокрема з Великобританії, Німеччини, Польщі, США та Естонії. У повідомленні говориться, що основна фаза навчань триватиме до 18 листопада, а повернення литовської техніки до місць постійної дислокації заплановане на 18-22 листопада.

“Навчання проходитимуть на полігоні генерала Сільвестраса Жукаускаса в місті Пабраде, де будуть присутні близько 1000 військово-технічних підрозділів”, – передає силове відомство. Військовослужбовці будуть проходити навчання в проведенні наступальних і оборонних операцій. Згідно з повідомленням литовського командування, основною метою навчань стане взаємодія сил НАТО.

28 жовтня повідомлялося, що Білорусь посилить чисельність сухопутного військового контингенту на кордоні з Литвою. Раніше президент країни Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ буде змушений відповісти на присутність військ НАТО в сусідній республіці.

У середині жовтня в Литву прибули перші військові з американського батальйону, який розміститься на території країни на півроку. 1-й батальйон 9-го полку 1-ї дивізії Збройних сил США пробуде в Литві до весни 2020 року. Всього республіка прийме близько 500 американських військовослужбовців, а також 100 одиниць військової техніки, в тому числі 30 танків M1 Abrams і 25 бойових машин піхоти Bradley.

Поділитись