Військові експерти США оцінили російські танк “Армата” та винищувач Су-57

Військові експерти США оцінили російські танк “Армата” та винищувач Су-57

Американський експерт заявив, що Росія займається піаром своїх військових технологій, не маючи серійного виробництва літаків і танків останнього покоління.

Зокрема, перспективний винищувач Су-57 і танк Т-14 на платформі «армата» «не мають будь-якого реального потенціалу», пише в Sandboxx військовий експерт Алекс Холлінгс.

«Росія продовжує розвивати ці системи, незважаючи на нездатність фінансувати їх масове виробництво, почасти тому, що одного лише наявності військового потенціалу часто досить, щоб згадати ваше ім’я в ЗМІ разом з більш грізними противниками, такими як США або Китай», – вважає експерт.

За його словами, «проблемний винищувач-невидимка Су-57 є гарним прикладом», як Росія піарить свої «можливості», які не застосовні в реальному бойовому конфлікті. Автор зазначає, що у США є сотні діючих літаків п’ятого покоління, «в той час як в Росії їх всього 12 або близько того”. Але цей «крихітний російський флот винищувачів-невидимок» змушує експертів згадувати про російську техніку нарівні з американською.

Так само йдуть справи з танком T-14 Armata, який розглядається як «високоефективний і технологічно просунутий проект».

«Однак, як і у випадку з Су-57, Росія не може дозволити собі запустити Т-14 в серійне виробництво», – пише Холлінгс.

Також експерт згадує і інші російські перспективні озброєння. Це ядерна торпеда «Посейдон», міжконтинентальна балістична ракета РС-28 «Сармат» і малопомітна ракета з ядерною енергоустановкою «Буревісник». На думку Холлінгса, ця зброя реально загрожує противникам Росії, хоча серійного виробництва тут також немає.

Холлінгс вважає, що нова зброя, розроблене в Росії, допомагає Москві продавати зброю на світовому ринку, спрямовуючи кошти на зміцнення обороноздатності.

Поділитись