Відведення військ в районі Петровського розпочнеться 8 листопада

Відведення військ в районі Петровського розпочнеться 8 листопада

Розведення сил і засобів у селища Петровське розпочнеться 8 листопада в разі дотримання режиму тиші.

Про це в понеділок заявив керівник силової операції Збройних сил України на Донбасі Володимир Кравченко.

“Ми вже надали лист в ОБСЄ, 7 [листопада] – приступаємо, 8 [листопада] – фактично розводимо [сили і засоби], якщо не буде порушення режиму тиші”, – цитує Кравченка агентство Укрінформ.

Раніше в понеділок представники самопроголошеної Донецької народної республіки випустили в районі Петровського сигнальну ракету білого кольору в знак готовності до відведення сил на даній ділянці. Глава МЗС України Вадим Пристайко пояснив, що не відбулася розведення сил порушенням режиму тиші. За його словами, для відводу необхідне дотримання цього режиму протягом семи днів.

“Що стосується нерозведення в зоні Петровського, то ви знаєте, що, за нашими оцінками, розведення повинно було початися сьогодні. Але кілька днів тому були обстріли в районі розведення … Це було зафіксовано СММ ОБСЄ. Тому ми були змушені перенести розведення на той період, коли буде досягнуто семиденний період тиші”, — сказав він.

Пристайко також заявив, що після розведення сил в Петровському будуть завершені всі умови для проведення зустрічі в нормандському форматі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Поділитись