Відкрито першу кримінальну справу за кнопкодавство

Відкрито першу кримінальну справу за кнопкодавство

Рух ЧЕСНО зафіксував, як на засіданні 21 лютого нардеп Владислав Поляк здійснював руху, схожі на неперсональне голосування, повідомляє Ліга.

Генеральний прокурор вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення одним з народних депутатів неодноразового голосування замість іншого народного депутата на пленарному засіданні Верховної Ради України від 21 лютого 2020 року. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Відзначається, що відповідна інформація була оприлюднена засобами масової інформації. Досудове розслідування доручено слідчим Центрального апарату Державного бюро розслідувань.

За умисне голосування замість іншого нардепа кнопкодавам загрожує штраф від 3000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51000 до 85000 грн).

За даними Руху ЧЕСНО, на пленарному засіданні 21 лютого позафракційний мажоритарник із Закарпаття Владислав Поляк неодноразово здійснював рухи, схожі на неперсональне голосування, під час голосування за поправки до проекту закону про звернення земель сільськогосподарського призначення.

Поділитись