Від Зеленського надійшов запит на зустріч з Путіним в рамках візиту в Ізраїль

Від Зеленського надійшов запит на зустріч з Путіним в рамках візиту в Ізраїль

Від президента України Володимира Зеленського надходив запит на зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним в рамках візиту до Ізраїлю 23 січня, де пройдуть пам’ятні заходи до 75-ї річниці звільнення Освенцима і Дню пам’яті Голокосту.

Про це розповів помічник президента Росії Юрій Ушаков. «Запити [на зустрічі з Путіним] надходили, в тому числі від президента Зеленського», – сказав Ушаков. Однак, за словами представника Кремля, у російського лідера «просто фізично немає часу» на докладні бесіди під час візиту до Ізраїлю.

Ушаков зазначив, що зустрічі будуть, але вони «будуть носити досить короткий характер». «Час [у Путіна в Ізраїлі] вкрай обмежений, все стисло до межі, ми просто сподіваємося на окремі короткі контакти, так звані контакти на ногах», – заявив помічник Президента.

Крім Володимира Путіна і Володимира Зеленського в пам’ятних заходах до 75-ї річниці звільнення Освенцима і Дня пам’яті Голокосту візьмуть участь прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, віце-президент США Майкл Пенс, президент Франції Емманюель Макрон, принц Уельський Чарльз, президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Поділитись