Віце-прем’єр України пояснив своє фото з Кадировим

Віце-прем’єр України пояснив своє фото з Кадировим

Віце-прем’єр України Олег Уруський пояснив, як опинився на загальному фото з главою Чечні Рамзаном Кадировим.


Раніше прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль зажадав від Уруського пояснень за знімок з Кадировим. Віце-прем’єр заявив, що виявився на загальному фото з Кадировим через протокол організаторів виставки озброєнь IDEX-2021 ОАЕ.

“На фото, розміщеному на сторінці в Facebook прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, – офіційна церемонія відкриття міжнародного військово-технічного виставки IDEX 2021, на якій я беру участь як глава української урядової делегації. Розміщення керівників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає протокол держави-організатора. Була застосована практика, згідно з якою особисті гості правлячої сім’ї були розміщені в алфавітному порядку”, – написав Уруський в Facebook.

Віце-прем’єр додав, що ніяких особистих контактів у нього з Кадировим не було і не планується, українська делегація звернула увагу організаторів про неприйнятність подібних ситуацій в майбутньому.

“Також не вважаю за можливе “шарахатися” від представників ні країни-агресора, ні будь-якої іншої країни, демонструючи таким чином невпевнену поведінку і слабкість української сторони”, – додав Уруський.

Поділитись