Вибухи в почтоматах Києва та Одеси влаштував уродженець Криму

Вибухи в почтоматах Києва та Одеси влаштував уродженець Криму

Чоловіка затримали в Чернівцях.

Поліцейські затримали чоловіка, який влаштував вибухи в почтоматах на столичній Оболоні   і одеської Лузанівці

Відправника злощасних посилок виявили в Чернівцях, повідомили в прес-службі поліції Києва.

Вибухи сталися вранці 29-го липня. В ході розслідування правоохоронці з’ясували, що посилки відправив 30-річний уродженець АР Крим, який останнім часом жив в Чернівцях. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Поліцейські з’ясували, що зловмисник направив до Києва і Одеси відправлення з піротехнічними виробами, які і здетонували в почтоматах. Після затримання за місцем проживання його доставили в Оболонське управління поліції, де з ним проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру і обрання запобіжного заходу. Йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

Обидва вибухи сталися в почтоматах, розміщених в торгових центрах, вранці 29-го липня. Постраждалих в результаті подій немає. Після інцидентів в “Новій пошті” заявили, що посилять перевірку клієнтів і почнуть співпрацювати з професійними кінологічними службами. 

Поділитись