Вибори в 86 об’єднаних громадах завершилися без серйозних порушень

Вибори в 86 об’єднаних громадах завершилися без серйозних порушень

Голосування на виборах в 86 об’єднаних територіальних громадах, яке проходило в неділю в 23 регіонах України, завершилося без серйозних порушень.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України. “Істотних порушень не зафіксовано. Всього в день голосування в поліцію надійшло 45 повідомлень про порушення виборчого законодавства. В основному вони стосувалися можливої ​​незаконної агітації та фальсифікації документів”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вже порушили одну кримінальну справу за статтею “Незаконне використання виборчого бюлетеня” Кримінального кодексу України.

У неділю в Україні відбулися вибори “депутатів місцевих рад 86 об’єднаних громад та відповідних сільських, селищних і міських голів”, які передбачені програмою децентралізації влади в країні. Всі виборчі дільниці, за даними поліції, закрилися вчасно, члени дільничних комісій приступили до підрахунку результатів голосування.

Згідно з українським законодавством, результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають стати відомі до 27 грудня, а результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі – до 1 січня 2020 року.

Поділитись