Вибори Президента України: Facebook посилює правила розміщення реклами

Вибори Президента України: Facebook посилює правила розміщення реклами

Facebook посилює правила розміщення політичної реклами на території України, Нігерії та Індії. В цих країнах 2019 року відбудуться вибори. Таким чином компанія має намір завадити можливому втручанню у виборчий процес через соцмережі.


Так, з лютого місяця рекламні оголошення щодо виборів в Україні та Нігерії, у Facebook зможуть розміщувати лише рекламодавці, які безпосередньо перебувають в цих країнах. У Нігерії вибори президента відбудуться 16 лютого, в Україні — 31 березня.

В Індії, де парламентські вибори проведуть навесні 2019-го, рекламу помістять у спеціальну «онлайн-бібліотеку», де її можна буде знайти.

«Ми знаємо, що не будемо ідеальними, але наша мета — постійне вдосконалення», — сказав директор з менеджменту Facebook Ром Лезерн.

В Україні 31 грудня розпочалася виборча кампанія з виборів президента-2019. Вона триватиме 90 днів.

ЦВК уже зареєструвала 8 кандидатів. Очікується, що всього у перегонах за найвищу державну посаду змагатимуться близько 40 кандидатів.

За даними грудневих соціологічних опитувань, у рейтингу виборів президента 2019 лідирує голова ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко. У п’ятірці лідерів також: шоумен Володимир Зеленський, чинний президент Петро Порошенко, голова партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко і кандидат від політичного об’єднання “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко.

Вибори президента України призначені на 31 березня 2019 року.

Поділитись