Верховний суд України почне розгляд касаційної скарги на заочний вирок Януковичу

Верховний суд України почне розгляд касаційної скарги на заочний вирок Януковичу

Верховний суд України сьогодні почне розгляд касаційної скарги на заочний вирок колишньому президенту Віктору Януковичу.

Його раніше звинуватили в державній зраді. Янукович провину не визнає.

Колишній президент України, який на батьківщині був заочно засуджений за держзраду і отримав 13 років колонії, попросив Верховний суд країни забезпечити особисту участь в засіданні за допомогою відеоконференції. Адвокат Віктора Януковича повідомив, що підзахисний не може особисто приїхати в суд Києва, оскільки є загроза його життю і здоров’ю.

Захисник зазначив, що екс-глава країни до цього постійно говорив про те, що зацікавлений співпрацювати зі слідством і судом першої інстанції. Касаційний кримінальний суд України в квітні не дозволив Януковичу брати участь в розгляді скарги на вирок у справі про держзраді по відео.

Адвокати оскаржують рішення Київського апеляційного суду. У жовтні минулого року він залишив в силі заочний вирок колишньому президенту України – 13 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни. Рішення виніс в січні позаминулого року Оболонський районний суд Києва.

Янукович очолював України з 2010 по 2014 рік. Після євромайдан він покинув країну і виїхав до Росії. На батьківщині проти нього є цілий ряд кримінальних справ.

Поділитись