Верховний суд США дозволив продовжити будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Верховний суд США дозволив продовжити будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Верховний суд США дозволив продовжити будівництво стіни на мексиканському кордоні, повідомляє телеканал CNN.

За його даними, правозахисники закликали суддів скасувати торішнє рішення, яке дозволяло уряду США продовжити будівництво стіни. За підсумками голосування п’ять суддів виступили за дозвіл будівництва, в той час як четверо опинилися проти.

Минулого місяця, як зазначає телеканал, федеральний апеляційний суд виніс рішення проти Трампа, стверджуючи, що адміністрація не має повноважень відволікати кошти Пентагону для створення додаткових бар’єрів на кордоні США і Мексики без дозволу Конгресу.

У липні 2019 року Верховний суд США дозволив вашингтонської адміністрації використовувати $ 2,5 млрд з виділених Конгресом коштів для міністерства оборони на зведення стіни на американо-мексиканському кордоні.

У грудні 2019 року в Пентагоні повідомили, що на кордоні з Мексикою в штаті Аризона до кінця 2020 року зведений нову ділянку огорожі, вартість робіт складе $ 400 млн. Додаткові ділянки стіни протяжністю 724 км американська влада планують звести також до кінця 2020 року. Протяжність американо-мексиканського кордону сягає 3,14 тис. км.

Поділитись