Великобританія пред’явила нове звинувачення Росії

Великобританія пред’явила нове звинувачення Росії

Міністр закордонних справ Сполученого Королівства Домінік Рааб виступив з твердженням, що найсерйозніші атаки на телекомунікаційний сектор Великобританії останнім часом були здійснені Росією.

“Загрози наших мереж великі й досить різноманітні, будь то з боку кіберзлочинців або спонсорованих державою формувань, що займаються кібердіяльністю. Найсерйозніші атаки недавнього часу на телекомунікаційний сектор Великобританії були проведені з Росії, і в нашій мережі немає російського обладнання”, – сказав глава Форін офіса, виступаючи в Палаті громад британського парламенту. Він не навів прикладів такого втручання.

Виступ Раабе було присвячено раніше оголошеного рішенням уряду Великобританії допустити корпорацію Huawei до участі в процесі запуску п’ятого покоління мобільного зв’язку (5G) на території Сполученого Королівства. Кабінет міністрів ухвалив, що Huawei, хоча і є “дуже ризикованим постачальником”, проте може бути притягнутий до розвитку телекомунікаційної інфраструктури країни, але з низкою обмежень.

Так, зокрема, компанія буде виключена зі списку постачальників “критично важливої національної інфраструктури”, її обладнання не зможе бути використано на секретних об’єктах, а спільний внесок китайської компанії в створення мережі 5G у Великобританії не може перевищувати 35%.

Поділитись