Велика Британія застерігає Росію про ціну за провокації

Велика Британія застерігає Росію про ціну за провокації

Росія має заплатити високу ціну за анексію Криму, втручання у вибори президента США і застосування хімічної зброї в англійському Солсбері. Про це сьогодні в Лондоні заявив міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон.

Вільямсон підтримав пропозицію президента США до країн НАТО збільшити витрати на оборону. Він закликає Велику Британію і її союзників бути готовими до демонстрації “жорсткої сили для підтримки своїх інтересів”. “Межі між миром і війною стають не чіткими”, сказав у своїй промові міністр.

У ній також йдеться про те, що Сполучене Королівство після виходу з Євросоюзу має “посилити свою глобальну присутність”. Відсутність конкретних дій, на думку Вільямсона, призведе до того, що Велику Британію сприйматимуть лише як “паперового тигра”.

Міністр оборони також висловився про загрозу з боку Китаю і оголосив, що в Тихий океан – для демонстрації сили – відправлять флагман ВМС Великої Британії авіаносець Queen Elizabeth. На його борту перебуватимуть дві ескадрильї британських і американських літаків F-35.

Відносини між Москвою і Лондоном загострилися після отруєння в Солсбері колишнього подвійного агента російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Проти них використали радянську нервово-паралітичну отруту “Новачок”. Британська сторона звинувачує в цьому Москву. Кремль всі звинувачення відкидає.

Поділитись