Вчені повідомили про нові докази штучного походження коронавірусу

Вчені повідомили про нові докази штучного походження коронавірусу

Вчені повідомили про нові подробиці, які можуть бути доказами штучного походження коронавірусу.


Деякий час назад в США був введений тимчасовий мораторій на дослідження щодо посилення функцій патогенів, проте американські дослідження продовжилися. Зокрема, було надано дозвіл на вивчення вірусу грипу, MERS і SARS. Крім цього, методи створення штучно створеного коронавірусу були схвалені комітетом США з досліджень подвійного призначення (Dual Use Research of Concern committee).

У цьому дослідженні брали участь і китайські вчені з лабораторії Уханьского інституту вірусології, якому в 2015 році присвоїли найвищий рівень небезпеки. У тому ж році журнал Nature Medicine опублікував матеріал з підписами 15 вчених про ризиковані експерименти зі створення гібридної версії коронавірусу.

За даними фахівців, групою людей був створений штучний патоген і проводилася перевірка його здатності до зараження на кажанів і клітинах епітелію легенів людини. Творці вірусу вивчали можливості захворювання, які з’являються з-за SARS-подібних вірусів. Ймовірно, це робилося для того, щоб уникнути ризиків при повторній появі патогену.

Поділитись