Вчені назвали основну причину поширення вірусу SARS-CoV-2

Вчені назвали основну причину поширення вірусу SARS-CoV-2

Вчені Федерального університету Баїі в Бразилії назвали подорожі основною причиною поширення коронавірусу по планеті. Результати їх дослідження публікує Daily Mail.


Так, згідно з висновками експертів, країни, які заборонили міжнародні авіаперевезення, домоглися більшого успіху в боротьбі з інфекцією, ніж ті, хто до сих пір не вжив жодних заходів.

«Ми перевірили вплив соціально-економічних, кліматичних і транспортних факторів. З’ясувалося, що найбільше вплив на щоденне збільшення випадків COVID-19 в світі надали саме авіаперевезення», – уточнюється в дослідженні.

Крім того, вчені вважають, що саме обмеження пасажирських авіаперельотів і закриття кордонів може сприяти зменшенню темпу зростання хворих.

«Поширення COVID-19 в світі з 2019 по 2020 рік скоротиться, якщо будуть удосконалені заходи тестування і контролю на борту літаків (наприклад, швидкий скринінг і ізолювання заражених мандрівників)», – заявили співробітники університету, додавши, що це найвигідніше і правильне рішення виниклої проблеми.

Раніше в квітні експерт по міських стратегіям і керуючий директор компанії Gensler London Ян Малкахі (Ian Mulcahey) заявив, що аеропорти збережуть ряд обмежень в роботі після пандемії коронавірусу. Передбачаючи майбутнє повітряних гаваней, він зазначив, що зміни в першу чергу торкнуться проходження перевірок та системи безпеки, а також подавання їжі та напоїв.

Поділитись