Ватажок самопроголошеної ДНР прокоментував “план депортації народу Донбасу”

Ватажок самопроголошеної ДНР прокоментував “план депортації народу Донбасу”

Глава самопроголошеної ДНР Денис Пушилін вивчив київський «план депортації народу Донбасу» і заявив, що він не став несподіванкою для керівництва самопроголошеної республіки, повідомляє «Донецьке агентство новин».

“У цьому плані нічого принципово нового ми не дізналися. Київська влада давно живе надіями позбутися нас”, – зазначив він.

Йдеться про лист секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, в якому говориться, що жителі Донбасу, які не притримують проукраїнської позиції, повинні бути притягнуті до адміністративної і кримінальної відповідальності, а також депортовані до Росії або переселені в центральні і західні області України.

Пушилін наголосив, що жителі Донбасу вільні самі вибирати, «з ким їм дружити і якою мовою розмовляти».

“Ми вибрали дорогу додому, в Російську Федерацію. Республіка планомірно рухається до своєї заповітної мети, крок за кроком нарощуючи і зміцнюючи інтеграційні процеси з Росією”, – сказав він.

Нагадаємо, військові заявили про готовність протистояти широкомасштабній агресії з боку Росії. За словами заступника начальника генштабу збройних сил України Олексія Тарана, пріоритетним напрямком для російських військ є лінія дотику на Донбасі.

Фото: Вести.Ru

Поділитись