В Запорізькій області побудують біоТЕЦ

В Запорізькій області побудують біоТЕЦ

В Запорізькій області (м.Токмак) побудують біоТЕЦ, яка працюватиме на соняшнику та соломі. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності).

Як передає agropolit.com, о українська біоенергетика, за словами голови «Біоенергетичної асоціації України» Георгія Гелетухи, зростає великими темпами — приблизно на 30—40% щорічно.

Електрична потужність біоТЕЦ складе 8,6 МВт, а теплова – 38 МВт. Станція працюватиме на пелетах із лушпиння соняшника та соломи.

БіоТЕЦ зможе замістити щонайменше 3 млн м3 газу в опалювальний період та забезпечить місто тепловою енергією і гарячою водою. Завдяки вдалому розміщенню станції буде можливість постійно постачати сировину.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук наголосив, що держава підтримує такі проекти, адже вони допомагають:

· вирішити питання енергозабезпечення міста,

· замістити газ,

· використовувати місцеву сировину,

· активізувати місцевий бізнес,

· створити нові робочі місця,

· дати додаткові надходження у місцеві бюджети.

Так, тепло, згенероване станцією, буде подаватися у мережу за стимулюючим тарифом, передбаченим Законом України від 21.03.2017 № 1959-VIII, розробленим спільно із Держенергоефективності.

Крім цього, електроенергія, вироблена з біомаси, буде реалізовуватися за «зеленим» тарифом у розмірі 12,4 євроценти/кВт*год. Такий стимул закладено у Законі України щодо конкурентного виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії .

Поділитись