У Закарпатській області чиновник позбавив власників майна на 10 мільйонів гривень

У Закарпатській області чиновник позбавив власників майна на 10 мільйонів гривень

Кіберполіція викрила державного реєстратора, який лишив власників майна вартістю 10 мільйонів гривень. Про це повідомили у Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Використовуючи службове становище, посадовець перереєстрував нерухоме майно юридичних осіб, чим позбавив потерпілих права власності. Наразі фігуранту вже повідомлено про підозру.

“Співробітники кіберполіції в Закарпатській області спільно зі слідчими поліції області, під процесуальним керівництвом прокуратури області, викрили державного реєстратора, який незаконно здійснив перереєстрацію нерухомого майна.Кіберполіція встановила, що до таких дій причетний місцевий мешканець 1991 року народження, який працював державним реєстратором. Фігурант, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив незаконну перереєстрацію прав власності на нерухоме майно юридичних осіб. Наразі встановлено четверо потерпілих осіб, яким, за попередніми даними, спричинено збитків на суму близько 10 мільйонів гривень”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Чоловіку вже повідомлено про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Слідчі дії тривають.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись