В Японії утилізують шосту частину вакцини Pfizer

В Японії утилізують шосту частину вакцини Pfizer

Японським медикам доведеться викинути частину вакцини від коронавірусу виробництва американської фармацевтичної компанії Pfizer через відсутність достатньої кількості спеціалізованих шприців, повідомив генеральний секретар кабінету міністрів Кацунобу Като.


У кожному флаконі з вакциною Pfizer є препарату на шість ін’єкцій, однак повністю витягти його дозволяють тільки спеціалізовані шприци. Використання звичайних дає можливість викачати лише п’ять доз вакцини. «Що залишається, у флаконах частина препарату доведеться викидати», – визнав генсек кабінету. В результаті вже замовленої партією Pfizer можна буде вакцинувати лише приблизно 60 млн осіб замість 72 млн за первісним планом.

«Закупити потрібну кількість цих особливих шприців нелегко, їх по всьому світу пропонують не так багато. Зараз ми ведемо переговори з декількома виробниками», – пояснив Като.

Міністерство охорони здоров’я, праці і добробуту Японії 14 лютого схвалив використання вакцини Pfizer на території країни. Вакцинація розпочнеться 17 лютого. В першу чергу вона торкнеться приблизно 4 млн медичних і соціальних працівників. У другу чергу будуть щеплені близько 36 млн осіб старше 65 років. Потім кампанія пошириться на 8,2 млн жителів Японії з хронічними захворюваннями, і тільки в травні вакцини зможуть отримати інші категорії громадян.

Поділитись