В Японії почнуть штрафувати за порушення обмежень щодо COVID-19

В Японії почнуть штрафувати за порушення обмежень щодо COVID-19

Парламент Японії має намір прийняти законопроект, який передбачає штрафи для громадян і підприємців за порушення обмежувальних заходів, введених через пандемію коронавірусної інфекції, повідомляє агентство Kyodo.

Спочатку уряд пропонував тюремне ув’язнення для всіх хворих COVID-19, хто відмовляється від госпіталізації. Потім початковий план був пом’якшений після ряду обговорень як у правлячій Ліберально-демократичної партії Японії, так і після консультацій з експертами.

Законопроект, який надійшов до парламенту для розгляду, передбачає штрафи для фізичних і юридичних осіб. По ньому пацієнтам з COVID-19, який відмовився від госпіталізації, загрожує штраф в розмірі до 500 тис. ієн (близько $ 4770). Жителі країни, які відмовляються від медичного обстеження, можуть бути покарані на суму до 300 тис. ієн (близько $ 2856).

Також штрафи вводяться і для юридичних осіб. Зокрема, закладам громадського харчування, що не дотримуються обмеження по режиму роботи, загрожує штраф в розмірі до 300 тис. Ієн. Для закладів, які ігнорують інші санітарні вимоги, передбачено покарання у вигляді виплати 200 тис. ієн (близько $ 1904).

Поділитись