В уряді розповіли про систему накопичувальних пенсій

В уряді розповіли про систему накопичувальних пенсій

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявила, що інфраструктури для системи накопичувальних пенсій в країні поки немає.

Про це вона сказала в інтерв’ю Інтерфакс-Україна. “У нас ще немає створеної інфраструктури, щоб це запрацювало, але вже є багато напрацювань. Взагалі дослідження за накопичувальною системою показують, що очікування людей щодо цієї системи занадто великі, люди не до кінця розуміють, скільки це буде коштів”, – зазначила вона.

Соколовська додала, що українській владі необхідно подивитися на досвід інших країн, щоб переймати тільки кращі практики.

“Я скажу таку річ – нам сьогодні нічого не заважає накопичувати собі на старість, але, на жаль, ми чомусь цього не робимо. Це насправді людська природа. Тому стимулювати людей накопичувати – це один з виходів. Але було б добре, якби люди розуміли і думали про старість заздалегідь”, – підсумувала міністр.

Раніше лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила про намір створити в країні персоніфіковану пенсійну систему, яка, за її словами, мінімум удвічі збільшить пенсії більшості громадян.

Фото Александры Будилки (из архива FOTOmedia).

Поділитись