В Україні збудують два заводи з виробництва картоплі фрі

В Україні збудують два заводи з виробництва картоплі фрі

У 2019 році два вагомих виробника картоплі – ТОВ «Овочева група» та ФГ «Аделаїда» – планують збудувати заводи з виробництва картоплі фрі. Про це повідомила  виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Оксана Руженкова. 

За її словами, «Овочева група» вже має контракт на постачання виробленої картоплі фрі до Ізраїлю, передає agrotimes.net.

«Цього року компанія проводитиме сертифікацію своїх виробничих площ, що розташовані на Чернігівщині, та одночасно будуватиме завод, – уточнила Оксана Руженкова. – Господарство вже провело сортовипробування, пройшло відповідний фінансовий аудит і наразі шукає способи отримати зовнішній кредит». 

ФГ «Аделаїда» будуватиме завод із виробництва картоплі фрі на Житомирщині. Це господарство орієнтуватиме свою систему збуту на внутрішній ринок. 

«Аделаїда» має неабиякий досвід у вирощуванні, реалізації й експорті картоплі. У 2018 році господарство почне сортовипробування, – зауважила виконавчий директор УАВК. – Усі необхідні сертифікати має. Нині обирає виробничу лінію. Завод будуватиме власними коштами». 

Поділитись