В Україні заборонили секс до 16 років

В Україні заборонили секс до 16 років

Президент Петро Порошенко за рекомендаціями Комітету ООН з прав дитини підписав внесення змін до статті 155 Кримінального кодексу, які стосуються захисту дітей від сексуальних зловживань, та встановив чіткій мінімальний вік статевого повноліття. Змінами до КК України криміналізуються добровільні статеві зносини, вчинені повнолітньою особою, з особою, яка ще не досягла 16-річного віку, пише прес-служба АП.

Таким чином, відпадає потреба у судово-медичній експертизі для встановлення статевої зрілості потерпілої особи, що має суттєво полегшити процес кваліфікації злочину.

Також зазначається, що статевий розвиток людини є індивідуальним і встановлення факту недосягнення потерпілою особою статевої зрілості часто вимагає спеціальних знань, а іноді є неможливим без проведення експертизи.

Нагадаємо, на Харківщині педофіл, під приводом щедрування, затягнув 10-річну дівчинку до спальні. Нелюда одразу затримали.

Раніше на Житомирщині затримано нелюда, що намагався зґвалтувати 9-річну дівчинку. Випадкові перехожі вчасно втрутилися у ситуацію, затримали негідника та повідомили про спробу злочину правоохоронців.

Також повідомлялося, що в одному з сіл Бердянського району, що в Запорізькій області, житель села зґвалтував 5-річного сина своєї співмешканки.

Поділитись