В Україну повернувся екіпаж затриманого в Росії судна

В Україну повернувся екіпаж затриманого в Росії судна

Двадцять членів екіпажу судна Вourbon, яке на початку липня було затримано в російському порту Находка на Далекому Сході за борги із зарплати, отримали зароблені $ 176,5 тис. і повернулися в Україну. Про це повідомляє Інтерфакс у п’ятницю, 21 серпня.

“20 українських моряків були репатрійовані. Четверо з них були списані за медичними показаннями і репатрійовані за рахунок страхової компанії, інші 16 чоловік – за рахунок судновласника”, – розповіли у Міжнародної федерації транспортників (ITF) на Далекому Сході.

На момент списання заборгованість по заробітній платі українському екіпажу становила $176,5 тис. Після усунення всіх недоліків судну дозволили покинути Знахідку і Bourbon попрямував на Філіппіни.

Як зазначається, на заміну українцям на борт прибули 14 російських моряків.

На початку липня влада приморського порту Находка затримали судно Вourbon, що йшло під прапором Ліберії, на підставі Конвенції про працю в морському судноплавстві в зв’язку з заборгованістю по заробітній платі і відсутністю контрактів. На борту судна перебували 20 українських моряків. Вони вимагали погасити заборгованість із зарплати за два місяці, на той момент вона становила $ 116 тис.

Поділитись