В Україні звільнили водія автобуса за відмову вимкнути серіал російською мовою

В Україні звільнили водія автобуса за відмову вимкнути серіал російською мовою

Українська компанія-перевізник звільнила водія автобуса, який відмовився під час рейсу вимкнути серіал російською мовою і висадив незадоволену пасажирку і її супутницю.

«Цей водій закінчить свою кар’єру в нашій компанії, як тільки повернеться з рейсу», – заявили в компанії. Представник перевізника також приніс вибачення і запевнив, що це перший подібний випадок в їх роботі. При цьому він пообіцяв компенсувати дівчатам вартість квитків.

Раніше мешканка України Ярина Чорногуз влаштувала скандал після того, як водій пасажирського автобуса Луцьк – Київ відмовився вимкнути серіал російською мовою. При цьому водій запитав у пасажирів, чи варто вимикати серіал, проте більшість з них промовчали. В результаті водій погодився висадити українку, «щоб далі дивитися в спокої російське кіно». Чорногуз і її супутниця дісталися до Києва автостопом.

16 липня в Україні вступив в силу закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», розроблений урядом колишнього президента країни Петра Порошенка. Згідно з документом, українська мова стала обов’язковою для органів державної влади та місцевого самоврядування, навчальних закладів, лікарень і сфери обслуговування.

Поділитись