В Україні зупинки обладнають туалетами

В Україні зупинки обладнають туалетами

У проекті нових змін до ДБН пропонується низка нововведень для проведення модернізації зупинок громадського транспорту. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

“Сьогодні дуже важливо створювати зручну громадську інфраструктуру для людей, вдосконалювати маршрути громадського транспорту, покращувати його роботу, модернізовувати зупинки, як це роблять у Європі.

Пам’ятаю, що ще до Євро-2012 у Києві планувалося переобладнати зупинки, встановивши на них електронні табло з розкладом руху, схемами та картами, а також туалетами. Проте масової реалізації так і не відбулося. І ми хочемо знову підняти це питання і знайти оптимальний шлях вирішення”, – написав Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, пише budport.com.ua.

У першу чергу, розглядається, що громадські зупинки на головних чи кінцевих зупинках маршрутів та в місцях перетину декілька видів транспорту потрібно облаштовувати громадськими санвузлами, електронними табло з розкладом руху, схемами та картами мікрорайонів, банкоматами тощо.

Поділитись