В Україні знімуть заборону на самогоноваріння

В Україні знімуть заборону на самогоноваріння

Конституція гарантує кожній людині право користуватись плодами своєї праці для задоволення власних потреб. То чому дотепер діє заборона на виготовлення із цих плодів самогону?

Про це повідомляє телеграм-канал “Блог юриста”. Нардепи із “Слуги народу” запропонували проект №2371. Документ складається із 5-ти пунктів, головним серед яких — вилучення ст.176 із Кодексу про адміністративні правопорушення, яка дотепер передбачає відповідальність за самогоноваріння, пише Соцпортал.

Нардепи з’ясували, що за минулий рік у судах розглянули лише 197 справ пов’язаних із самогоноварінням. При чому тільки на 80 осіб було накладено адміністративні стягнення. З цього народні обранці роблять висновок, що дані обмеження є неефективними та наділяють правоохоронні органи повноваженнями, які носять значну корупційну складову.

До того ж відбувається певна дискримінація залежно від міцності напоїв: за виготовлення вина чи пива не штрафують, а переслідують тільки за самогон. Дійсно, це тим більш не логічно, якщо держава планує відмовитися від монополії на виготовлення спирту.

Поділитись