В Україні змінилися умови реєстрації сімейних ферм

В Україні змінилися умови реєстрації сімейних ферм

Міністерство юстиції спростило реєстрацію сімейних фермерських господарств в Україні. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Інна Мєтєлєва на своїй сторінці у Facebook.

«Громадянам, які виявили бажання стати легальними виробниками сільськогосподарської продукції, забезпечено можливість відкриття родинного бізнесу шляхом створення фізичною особою – підприємцем сімейного фермерського господарства на підставі договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства і відображення про це відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (Єдиний державний реєстр).

Для забезпечення виконання вимог Закону України «Про фермерське господарство» особи, уповноважені на вчинення нотаріальних дій, та державні реєстратори, до введення в дію оновленого Єдиного державного реєстру, здійснюватимуть реєстрацію ФОП – голів сімейних фермерських господарств згідно з роз’ясненнями Міністерства юстиції України, надісланими листом від 25.11.2019 р. за підписом першого заступника міністра юстиції України Є. Горовця», – написала Інна Мєтєлєва.

Реєстрація ФОП – голів сімейних фермерських господарств надасть можливість економічно активним селянам розвиватись як повноцінним сільськогосподарським товаровиробникам та скористатися податковими пільгами й державними програмами підтримки, передбаченими для сільськогосподарських товаровиробників і, зокрема, для сімейних фермерських господарств. Проблему, яка актуалізувалася в травні, завдяки плідній взаємодії з Міністерством юстиції та ДПА вирішено», – зауважила вона, пише agropolit.com.

Поділитись