В Україні жодної антикризової програми під час карантину розроблено не було

В Україні жодної антикризової програми під час карантину розроблено не було

Чинною владою жодної антикризової програми як виживати людям та бізнесу під час та по завершенню карантину розроблено не було. Тим часом, українці вже 2 місяці на карантині, а в деяких громадян вже закінчилися засоби для виживання.

Про це повідомив на своїй сторінці на ФБ підприємець, медіа експерт та відомий журналіст Володимир Малінін. 

“Ви порівняйте ставлення держави до платників податків у США, сусідніх країнах ЄС, інших цивілізованих країнах. За час карантину ця влада не спромоглася людям чимось допомогти. Підприємці сплачують високі податки та справно. Дехто з моїх знайомих підприємців за цей період вже втратив свій бізнес, який створював роками, а можливо десятиліттями. І як про них подбала держава Україна? На жаль, вихід з карантину може стати для багатьох підприємців лише початком проблем. Навіть так звані “дешеві” кредити банки видають лише під заставу квартири, нової машини чи нового обладнання. А що робити підприємцям, якщо вони постраждали під час карантину, а застави немає? Та й банки видаватимуть лише обраним, а не всім. Від деяких представників монобільшості ми чули, що бізнес з річним оборотом в 100 мільйонів гривень теж є мікробізнесом, що взагалі ріже слух”, – підкреслив Володимир Малінін.

У такій ситуації, на думку Володимира, цілком ймовірні голодні бунти. І перші ластівки у вигляді протестів підприємців під Кабміном ми помічали. 

“Людей відправили на карантин за свій рахунок, однак не сказали як виживати. Це при тому, що і попередні півроку не були успішними в житті країни в економічному сенсі. На жаль, бізнес добивають, а середній клас став банкрутом. Людей в черговий раз кинули та залишили наодинці із штучно створеними проблемами. А уявляєте емоційно-психологічний стан кожної людини? Така поведінка моновлади та монобільшості – це не просто хамство, це плювок в обличчя своїм виборцям та повна некомпетентність у сфері державного управління”, – заявив Володимир Малінін.

Поділитись