В Україні заявили про перевагу секретної «Ноти» над російською «Арматою»

В Україні заявили про перевагу секретної «Ноти» над російською «Арматою»

За своїми характеристиками секретний український танк «Нота» перевершує російську Т-14 «армату», заявляють в Defense Express.

«Цей танк четвертого покоління пройшов через декілька ітерацій, останніми з яких були “Боксер”, “Молот” і, власне,”Нота”. Ці проекти в польоті конструкторської думки, звичайно, випередили російську “Армату”, яка частково увібрала в себе напрацювання від останніх супертанків Радянського Союзу», – пише інформаційно-консалтингове агентство.

У публікації стверджується, «що до початку 90-х харківські проекти були концептуальними лідерами, які об’єднали в собі проривні рішення по командної керованості, рухливості, захищеності та вогневої мощі». «Якби цей танк був на полі бою зараз – з тими очікуваними можливостями, які закладали конструктори, – йому не було б рівних», – запевняють в агентстві.

Відзначається, що особливістю «Ноти» є гармата калібру 152 міліметра, три магазини барабанного типу, використовуваних для зберігання і подачі боєприпасів. «При цьому новий автомат заряджання відрізнявся простотою і дозволяв зробити перший постріл всього за чотири секунди», – йдеться в публікації.

Повідомляється, що комплекс управління «Нотою» включав приціли з оптичними і тепловими каналами, продуктивний бортовий комп’ютер, систему супутникової навігації і засоби визначення «свій-чужий». Опціонально машина могла отримати радіолокаційну станцію і дистанційне радіоуправління.

Defense Express відзначає, що роботи над «Нотою» на Україні ведуться більше 30 років. «Деякі напрацювання і рішення по “Ноті” увійшли в “Оплот”. Але сама “Нота”, здається, ще довго буде залишатися своєрідним Святим Граалем для українських танкових конструкторів», – йдеться в публікації.

Поділитись