В Україні завершили розслідування справи Шеремета

В Україні завершили розслідування справи Шеремета

Національна поліція України завершила досудове розслідування у відношенні підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненко, Яни Дугарової і Юлії Кузьменко.

Про це ЗМІ розповів адвокат Тарас Безпалий. За його словами, слідство вважає, що зібраних доказів достатньо для передачі справи в суд. «Після того як ми з ним [справою] познайомимося, справу передадуть до Шевченківського районного суду [Києва]», – пояснив Адвокат зізнався, що до останнього не сумнівався в закритті справи, оскільки, на його думку, реальних доказів провини Антоненко, Дугарової і Кузьменко «немає і не було».

«Звільнили групу прокурорів і поставили на чолі справи прокурора з прізвищем Тарасюк. Це колишній військовий прокурор, і тепер він буде проводити справу щодо волонтерів і військових. Думаю, що слухання нескоро», – сказав він, додавши, що ще буде винесення рішення про запобіжний захід, а також надання стороною захисту своїх доказів про невинність обвинувачених.

Безпалий вважає, що судові слухання у справі про вбивство журналіста почнуться в найближчі півроку.

Шеремет загинув в 2016 році в Києві під час вибуху машини. Через три роки у вбивстві звинуватили ветеранів бойових дій на Донбасі і волонтерів. За версією слідства, вони хотіли дестабілізувати ситуацію в Україні. Ніхто з підозрюваних у скоєнні злочину не визнає провини.

Поділитись