В Україні запрацювали нові правила поїздок до Росії

В Україні запрацювали нові правила поїздок до Росії

Віднині українці можуть їздити до Росії лише за закордонним паспортом. З березня 2020 року запрацювали нові правила перетину кордону з РФ.

Про це інформує Державна прикордонна служба України.

У відомстві нагадали, що згідно з постановою Кабміну, громадяни нашої держави більше не можуть перетинати кордон із Росією за внутрішнім паспортом або свідоцтвом про народження.

– Такі нововведення позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю. Вони дадуть змогу запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів та свідоцтв про народження з огляду на низький ступінь захисту цих документів, – зазначили в Державній прикордонній службі.

Крім того, як вважають прикордонники, зменшиться ймовірність незаконних вивезень неповнолітніх українців за кордон. Адже відсутність фото на свідоцтвах про народження не дає можливість встановити приналежність документа конкретній дитині.

Прикордонники також зазначили, що українці, які раніше виїхали до РФ за внутрішнім паспортом або свідоцтвом про народження, зможуть повернутися назад за цими документами.

Поділитись