В Україні закрили близько 800 незаконних автозаправок

В Україні закрили близько 800 незаконних автозаправок

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками компаній – учасниць паливного ринку та автозаправних станцій щодо цін на пальне та боротьби з нелегальними нафтопереробними заводами (НПЗ).

Глава держави наголосив на перших результатах боротьби з нелегальними автозаправними станціями, йдеться на сайті Офісу Президента України.

«Закрили близько 800 незаконних заправок. Це непоганий початок», – зазначив він.

Президент також подякував учасникам ринку за те, що відгукнулися на заклик знизити реальні ціни на пальне на АЗС.

«Мені здається, що люди це дуже правильно сприйняли і вдячні. Справді, є зниження цін. Середня ціна на бензин А-95 в Україні становить 1,06 долара (за 1 літр. – Ред.)», – сказав Володимир Зеленський.

Він також наголосив на важливості вирішення проблеми нелегальних нафтопереробних заводів.

«Останні приклади, які я бачив, це нелегальні НПЗ у Рівному та Кривому Розі. Тому я хотів би попросити правоохоронців, щоб вони звернули увагу на всі незаконні НПЗ», – зазначив Президент.

Глава держави запропонував надати можливість власникам нелегальних НПЗ узаконити свій бізнес.

«Щоб було не так, як раніше, – у масках забігли й закрили все. А попередити людей, щоб згідно із законодавством все оформлювали, щоб все було за законом. І нехай тоді працюють. Країна повинна отримувати податки з легального бізнесу», – наголосив Володимир Зеленський.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись