В Україні за добу закрили понад 140 закладів, що порушують карантин

В Україні за добу закрили понад 140 закладів, що порушують карантин

Українські правоохоронці закрили 143 розважальних закладів, що порушують карантин через пандемію коронавірусу COVID-19, були складені 102 адмінпротоколи.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко на селекторній нараді на чолі з президентом Володимиром Зеленським, передає в понеділок офіс глави держави.

“Так, за останню добу припинено діяльність 143 розважальних закладів, зокрема нічних клубів і закладів. На них складені 102 адмінпротоколи”, – повідомляється на сайті президента.

Уряд України з 12 березня через спалах COVID-19 ввів загальнонаціональний карантин терміном на місяць, пізніше він кілька разів продовжувався. Також кабмін вирішив пом’якшити ряд обмежувальних заходів з 11 травня в зв’язку з контрольованою епідеміологічною ситуацією.

На першому з п’яти етапів ослаблення обмежень влада дозволила роботу перукарень та салонів краси, відкрилися літні майданчики кафе і ресторанів, було знято заборону на прогулянки в парках, відновили роботу магазини непродовольчих товарів. Потім стартував другий етап, на якому відновили роботу громадський транспорт, готелі і дитячі сади.

З 1 червня в Україні почався третій етап ослаблення карантину – дозволили роботу басейнів і спортзалів, а також відновили рух залізничного транспорту і міжобласні перевезення автотранспортом. З 5 червня в тому числі відновилося внутрішнє авіасполучення, дозволили повноцінну роботу місць громадського харчування в більшості регіонів, а з 15 червня відновилося міжнародне авіасполучення.

Поділитись