В Україні вирішили створити Міністерство з реінтеграції Донбасу

В Україні вирішили створити Міністерство з реінтеграції Донбасу

Уряд України на виконання доручення президента Володимира Зеленського прийняв рішення про створення міністерства, яке займеться реінтеграцією Донбасу.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради в офісі президента.

“Було прийнято рішення про створення Міністерства з питань окупованих територій. Це дасть нам можливість набагато ефективніше працювати над питаннями реінтеграції Донбасу і питаннями роботи з людьми, які залишилися на окупованих територіях або переїхали на підконтрольну територію і є тимчасово переміщеними особами”, – цитує прем’єра прес -служба глави держави.

До цього часу на Україні існувало об’єднане Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Глава цього відомства Оксана Коляда 23 січня повідомила про плани його поділу і створення окремого Міністерства з питань реінтеграції Донбасу. Міністр пояснила це рішення більшим обсягом завдань, які не може охопити одне, навіть об’єднане міністерство.

Раніше президент України закликав прем’єр-міністра оптимізувати роботу уряду і розділити деякі міністерства. Зеленський заявив, що чекає пропозицій від прем’єра з розділення Міністерства у справах ветеранів, Міністерства культури, а також про нову концепцію роботи Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Поділитись