В Україні створять абсолютно нове освітнє середовище для дітей

В Україні створять абсолютно нове освітнє середовище для дітей

Сьогодні реформування у сфері освіти полягає не тільки у впровадженні нових методик і нової української школи. Це створення абсолютно нового освітнього середовища для дітей, навчальної інфраструктури, що включає 4 обов’язкових компонента: енергоефективність, безбар’єрність, безпека і новий мотивуючий дизайн.  Про це інформує прес-служба Віце-прем’єр-міністра України, передає Newformat.info.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко налогосив: «В Україні вже функціонує 450 НОПів, лише з початку року — 150. На кінець року плануємо отримати 600 НОП. Ми затвердили нові ДБН, які стосуються шкіл і дитячих садків. Вони стосуються не тільки безбар’єрності і енергоефективності, це ще й нові підходи до організації навчального процесу. Для прикладу, нові ДБН дозволяють вбудовувати дитячі садки до 70-ти місць в житлові комплекси, де є певний дефіцит території», — зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що всі зміни направлені в першу чергу на впровадження нової якості і, тому у цьому напрямку важливою є плідна співпраця Мінрегіону, МОН, профільного комітету парламенту і органів місцевого самоврядування.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись