В Україні стало менше фальшивих гривень

В Україні стало менше фальшивих гривень

Кількість та сума підроблених банкнот гривні за перше півріччя 2019 року знизилися на 26% та 20% відповідно проти аналогічного періоду торік.

“Національний банк констатує зниження кількості підроблених банкнот національної валюти за підсумками першого півріччя 2019 року. Так, кількість та сума підроблення банкнот гривні за перше півріччя 2019 року, якщо порівняти з аналогічним періодом 2018 року, знизилися на 26% та 20% відповідно”, – повідомляє пресслужба Національного банку України.

Ззагалом кількість підроблених банкнот національної валюти є стабільно низькою, зауважують у НБУ. Як і в попередні роки, більшість (99%) вилучених з обігу в першому півріччі підроблених банкнот гривні припадала на банкноти чотирьох номіналів: 500 грн (50% від загальної кількості вилучених підробок); 100 грн (24%); 200 грн (14%); 50 грн (11%).

Інші вилучені з обігу підроблені банкноти (номіналами від 1 до 20 гривень) становили лише 1%.

Найчастіше виявлені підроблені банкноти збували через каси закладів швидкого харчування, торгівлі та автозаправних станцій.

Більшість вилучених підробок виготовлено за допомогою струменевих принтерів – 93%. Підробки, що виготовлені лазерними принтерами та за допомогою кольорових копіювальних апаратів, становили 6%, поліграфічним способом – 1%.

Поділитись