В Україні вивели гібридну хурму

В Україні вивели гібридну хурму

Нарешті прийшла довгоочікувана пора, коли на ринку та на полицях супермаркетів можна побачити солодку та м’яку хурму. Зазвичай, ці ягоди везуть до українського споживача з-за кордону. Але все ж вітчизняні селекціонери спробували вивести власну гібридну хурму, яка матиме безліч переваг.

Як передає agronews.ua, цього року в Херсоні родина декану агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету Івана Мринського отримала щедрий врожай цієї культури.

«В мене батьки вирощують дерево хурми вдома. І в цьому році ми зібрали майже 6 відер цієї хурми. Зараз, по суті, її тільки збирають. Тобто, великих морозів вона не боїться. Ці культури цікаві тим, що вони в наших умовах гарно себе почувають. Тим не менш, клімат у нас м’якший, вони можуть у нас рости, плодоносити, при чому плодоносити шикарно», – розповідає Іван Мринський.

За його словами, хурма, вирощена в умовах півдня України може з легкістю конкурувати із хурмою, яка привозиться з-за кордону. Мринський також зазначає, що смакові якості у такої будуть набагато кращі.

Іван Мринський радить, що найперше, що потрібно зробити перед тим, як посадити хурму у себе на території і досягнути гарних результатів, необхідно визначитись із посадковим матеріалом. Адже не факт, що будь-який садженець буде гарно почувати себе.

Окрім цього, хурма потребує належного догляду: необхідно робити обрізку, так як більше плодів вона формує на молодих пагонах, її потрібно поливати, особливо в початковий період росту, потрібно підживлювати. А один з плюсів вирощування хурми в наших умовах – відсутність шкідників і хвороб.

Поділитись