В Україні сподіваються на допомогу США у вирішенні конфлікту на Донбасі

В Україні сподіваються на допомогу США у вирішенні конфлікту на Донбасі

Від “анонсів” спікера української делегації в ТКГ Донбасом і радника глави ОП, Олексія Арестович, стає не по собі.

Про це повідомляє телеграм-канал KlymenkoTime

Він заявив, що “може бути цієї весни, ближче до літа” наступити загострення ситуації на Донбасі.

При цьому Арестович констатував, що переговори по Донбасу йдуть дуже мляво, а перемир’я “підвішене на волосині”. Фактично підтвердив оцінку ОБСЄ, озвучену під час засідання Ради безпеки ООН.

Характерно, що Арестович слідом за Зеленським та Єрмаком беруть на озброєння тезу про “надію на США”. Мовляв, Штати можуть допомогти розморозити переговори. Залишається спроба скористатися їхньою допомогою і це (Арестович не впевнений) можливо допоможе. Мовляв, більше розраховувати нема на що, а Росія 100% готує якийсь “нехороший сюрприз, і це в тому чи іншому варіанті обернеться загостренням на фронті”.

Те, що ситуація в підвішеному стані – вже давно очевидно. Питання в іншому – навіщо робити публічну заяву, яка точно не буде позитивно сприйнята всередині України? Адже саме вирішення проблеми Донбасу чекали і чекають від Зеленського його виборці в першу чергу. Як варіант – це заява не для внутрішнього споживача, а для зовнішнього. Тій же Росії. Яку низку заяв про бажання залучити в переговори Штати намагаються підштовхнути до компромісів з якихось питань. За якими саме? Мабуть, мова може йти про обговорення нового плану реалізації Мінських угод, який підготували в ОП. І який не подобається Росії і “ЛДНР”. Якому на все тому ж засіданні Радбезу ООН Кравчук і представник РФ дали просто-таки протилежні оцінки.

Поділитись