В Україні розповіли, чому не готовий текст угоди “Нафтогазу” з “Газпромом”

В Україні розповіли, чому не готовий текст угоди “Нафтогазу” з “Газпромом”

Глава українського «Нафтогазу» Андрій Коболєв розкрив подробиці підготовки угоди з російським «Газпромом».

Він зазначив, що в ході переговорів у Відні про підписання документів на транзит російського газу по території України тексти угод ще не затверджені.

«Є певний прогрес, але узгоджених текстів угод, станом на даний момент, немає», – повідомив Коболєв в своєму Facebook.

Глава компанії також зазначив, що команда «Нафтогазу» працювала над узгодженням останні кілька днів.

Український економіст і політолог Олександр Дудчак в ефірі НСН висловив надію, що складності в узгодженні текстів угод між «Газпромом» і «Нафтогазом» носять виключно лінгвістичний характер.

“Будемо сподіватися, що мова йде тільки про коми. Ще у сторін є день або навіть два, якщо у них там не скасували робочий день 31 грудня. Будемо сподіватися, що підписати папери компанії встигнуть – шанси є. Було пройдено непростий шлях, врегульовані багато проблем. Будемо сподіватися, лінгвістичні проблеми вирішать – владнають розставляння ком в зручних для всіх сторін пропозиціях”, – сказав експерт. Однак, Дудчак нагадав, що є сторона, зацікавлена ​​в продовженні конфлікту між «Нафтогазом» і «Газпромом».

“Є зацікавлені сили, які і тут хочуть ускладнити ситуацію після введення санкцій США щодо російського “Північного потоку-2″, вони бажають перемогти в конкурентній боротьбі неекономічними методами”, – заявив економіст, маючи на увазі бажання Сполучених Штатів продавати сланцевий газ Україні.

Поділитись