В Україні роз’яснили нюанси отримання відпустки за власний рахунок

В Україні роз’яснили нюанси отримання відпустки за власний рахунок

У Держпраці роз’яснили нюанси отримання відпустки за власний рахунок у зв’язку з карантином у дітей.

Відповідно до підпункту 3-1 частини 1 статті 25 Законом України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року безоплатна відпустка у зв’язку із карантином у дитини надається на період оголошення карантину на відповідній території.

Право працівника на таку відпустку зумовлюється здійсненням догляду за дитиною віком до 14 років. Якщо в особовій справі працівника відсутня копія свідоцтва про народження дитини, вона повинна бути долучена до заяви про надання такої відпустки з пред’явленням оригіналу. Здійснення догляду за дитиною матір’ю та батьком презюмується. Інші особи повинні документально підтверджувати цю обставину.

Обов’язкова умова надання такої відпустки – оголошення карантину. Згідно зі статтею 29 Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб», карантин встановлюється та скасовується КМУ.

Працівник не зобов’язаний надавати будь-які документи, які підтверджують встановлення карантину та обмеження на відвідування дітьми закладів освіти у зв’язку з цим.

Документи. Це можна підтвердити довідкою про те, що дитина навчається у певному закладі освіти, який на карантині.

Відпустка може надаватися за заявою працівника на весь період встановлення карантину, визначений у розпорядженні КМУ, або на його частину.

Скільки може надаватись така відпустка – може бути продовжена та надаватися стільки разів, скільки впродовж року буде відповідних подій.

Поділитись