В Україні приватизують п’ять великих і 300 малих підприємств

В Україні приватизують п’ять великих і 300 малих підприємств

Фонд державного майна України вперше оприлюднив повний перелік всіх об’єктів, що підлягають приватизації, повідомила в четвер прес-служба фонду.


Раніше президент України Володимир Зеленський доручив до 1 грудня підготувати великі державні підприємства до приватизації та провести перший такий конкурс пізніше 1 квітня. Крім того, він серед іншого поставив завдання Мінекономіки почати підготовку до масштабної приватизації. Після цього заступник міністра економіки Павло Кухта заявляв, що як мінімум п’ять великих і 300 малих підприємств повинні бути приватизовані в 2020 році.

“Зокрема, мова йде про 187 пакетах акцій і єдиних майнових комплексів державних підприємств, 139 об’єктах незавершеного будівництва, 46 об’єктах соціально-культурного призначення та 357 позиціях окремого майна”, – повідомляється на сайті фонду.

Перелік включає абсолютно різні об’єкти малої приватизації по всій території України – як цілі морські порти, заводи і бази відпочинку, так і гаражі, столові і лазні. “Прозора і конкурентна приватизація цього майна дає можливість підвищити ефективність його використання, зменшити корупцію і наповнити державний бюджет як шляхом коштів від приватизації, так і завдяки майбутніми податками”, – повідомила прес-служба.

Відзначається, що продаж об’єктів приватизації проходить виключно через аукціони системи ProZorro. До середини січня вже заплановано 165 аукціонів.

Поділитись