В Україні посилять карантин у деяких областях

В Україні посилять карантин у деяких областях

Влада України прийняла рішення посилити карантин в ряді західних областей країни через зростання числа тих, що заразилися коронавірусом.

Про це повідомила в четвер прес-служба кабінету міністрів, уточнивши, що мова йде про Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях.

У цих регіонах посилять контроль за дотриманням карантину, “підвищать спроможність медичної системи приймати більшу кількість хворих”. Місцева влада прийматиме рішення про обмеження відвідувань навчальних закладів, роботи закладів харчування та відпочинку, а також контролюватимуть в’їзд / виїзд з населених пунктів.

Раніше в Україні повідомили про новий спалах COVID-19 в Івано-Франківській області. Через це в регіоні вперше відкриють тимчасовий госпіталь для хворих. Розгорнуто 600 додаткових ліжок, а тимчасовий госпіталь буде включати 250 місць.

За минулу добу українські медики виявили 6,2 тисячі нових випадків коронавируса, що на 45,5% більше показника попереднього дня, коли зафіксували 4,2 тисячі заразилися. Загальна кількість випадків COVID-19 за час пандемії в Україні досягла 1 287 141, померли від ускладнень – 24 852 людини.

Поділитись