В Україні понад 60 тисяч абітурієнтів пройшли на бюджетне навчання

В Україні понад 60 тисяч абітурієнтів пройшли на бюджетне навчання

В Україні рекомендацію на зарахування на бюджетну форму навчання у вишах отримали 60 354 вступники.

Про це повідомляє 1NEWS.

У тих вступників, що отримали рекомендацію, навпроти однієї із заяв статус зміниться на “Рекомендовано до зарахування”. Рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою.

Таким вступникам треба до 18-ї години 31 липня виконати вимоги до зарахування та особисто принести до вишу оригінали документів. Зокрема:

копію документа, що посвідчує особу;
оригінал документа про освіту та додаток до нього;
копію військово-облікового документа (крім випадків, передбачених законодавством);
сертифікати ЗНО;
4 кольорові фото 3Х4;
інші документи, що передбачені Правилами прийому конкретного закладу.

Вступників, які виконають вимоги, повинні зарахувати до 12-ї години 1 серпня, про що заклад видає відповідний наказ. Відтак в електронному кабінеті вступника статус заяви має змінитися на “Включено до наказу”.

Якщо вступник не виконає вимоги до зарахування до 18-ї години 31 липня, то його рекомендація на бюджет анулюється, а заява набуває статусу “Виключено зі списку рекомендованих”.

Уся інформація відображається в електронних кабінетах вступників, а також на офіційному ресурсі.

Якщо після розподілу бюджетних місць у вступників виникнуть питання щодо його справедливості, вони можуть звернутися насамперед до приймальних комісій або скористатися алгоритмами верифікації, які викладені в додатку 6 до Умов прийому.

До 9 серпня триватиме переведення на вакантні місця бюджету – це будуть ті місця, правом вступу на які не скористаються рекомендовані на них вступники. Однак важливо, що принести документи, які підтверджують право на переведення, вступник повинен не пізніше 6 серпня.

Поділитись