В Україні почали підготовку до зустрічі Зеленського і Байдена

В Україні почали підготовку до зустрічі Зеленського і Байдена

Українські дипломати та офіс президента почали готуватися до зустрічі глави держави Володимира Зеленського з лідером США Джо Байденом, розповіла посол України в США Оксана Маркарова. Про це повідомляє «Інтерфакс».


За її словами, опрацьовуються візити як українських чиновників різних рівнів в США, так і запрошення для американських відвідати Україну. Маркарова додала, що зустріч глав двох держав залежить не тільки від їх політичної волі та графіків, а й від ситуації з коронавірусом.

Раніше керівник офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що американський лідер Джо Байден «чекає можливості» відвідати Україну.

2 квітня стало відомо, що Зеленський і Байден проговорили майже годину. Байден запевнив Зеленського, що у нього є повна інформація про те, що відбувається на Україні і навколо неї. Їх телефонна розмова став першим з тих пір, як новий президент США вступив на посаду. За минулий тиждень було проведено як мінімум три телефонні розмови між високопоставленими чиновниками двох країн.

Поділитись