В Україні планують знизити комунальні тарифи цієї зими

В Україні планують знизити комунальні тарифи цієї зими

Квитанції зі зниженою вартістю комунальних послуг українці повинні отримати в січні і лютому.

Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

“За грудень люди отримали ціну в платіжках до 30% менше. Однак опалювальний сезон ще триває. Тому в січні і лютому місцева влада ще повинна докласти зусиль, щоб українці платили менше за тепло”, – заявив Гончарук

На думку Олексія Гончарука, уряд створив всі необхідні умови для того, щоб суми в платіжках за комунальні послуги зменшилися.

“Ціна газу об’єктивно нижче, ніж за аналогічний період минулого року, що є результатом прозорого ринкового ціноутворення. Спасибі місцевої влади в тих областях, де відбулося перерахування тарифів. На сьогодні урядовим механізмом перерахунку скористалися 143 підприємства в 21 області та Києві”, – зазначив Гончарук.

У зв’язку з цим Олексій Гончарук закликав місцеву владу використовувати надані урядом інструменти щодо зниження суми в платіжках опалення і гарячу воду.

Для цього прем’єр-міністр зобов’язав Міністерство розвитку громад і територій надати фахівцям на місцях методологічну підтримку, а також доручив контролювати ситуацію і забезпечити вирішення проблемних питань у разі їх виникнення.

Поділитись