В Україні планують відкрити офіс підрозділу протидії наркозлочинності США

В Україні планують відкрити офіс підрозділу протидії наркозлочинності США

Можливість відкриття у Києві офісу Адміністрації щодо боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США. Це питання сьогодні, 13 лютого, обговорили Голова Національної поліції України Сергій Князєв, директор відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс та представники DEA Кевін Деніалз та Джейсон Шумахер.


Участь у зустрічі взяли також представники Варшавського офісу Адміністрації щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків Міністерства юстиції США та Посольства Сполучених Штатів Америки.

Йшлося про практичну взаємодію Адміністрації щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США з Національною поліцією України.

Директор відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс висловила подяку і українським, і американським правоохоронцям за плідну роботу та тісну взаємодію.

«Пишаюся нашими досягненнями у співробітництві з DEA. Систематично бачу повідомлення про спільні розкриття, і сподіваюся, що в майбутньому на нас чекає зростання, розвиток ще більше успішних проектів. І тому ми будемо й надалі надавати підтримку. Взаємна довіра є запорукою успіху в подальшому», – повідомила пані Стефані Холмс.

Очільник Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що наразі керівництво Нацполіції робить кілька акцентів у роботі реформованого українського підрозділу протидії наркозлочинності.

За його словами, у цьому напрямку налагоджена тісна комунікація української поліції з представниками DEA та Посольства США.

Заступник регіонального координатора Адміністрації щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків Міністерства юстиції США Кевін Деніалз розповів, що вивчав дані, які надходять з різних регіональних офісів. За словами пана Деніалза, він був приємно вражений матеріалами та роботою українського підрозділу протидії наркозлочинності.

«Саме створення нового підрозділу, весь ваш прогрес – це вражаючі досягнення. Хочу високо оцінити вашу роботу у цьому напрямку. Ваші результати – дуже потужний аргумент на користь відкриття офісу DEA та впровадження нових спільних проектів», – зазначив пан Кевін Деніалз.

Сергій Князєв висловив подяку американській стороні за послідовну підтримку.

Нагадаємо, правоохоронці України та США обговорили створення міждержавної платформи для протидії наркозлочинності. 

Поділитись