В Україні планують скоротити кількість вишів

В Україні планують скоротити кількість вишів

Необхідність реформ у сфері освіти в Україні підтверджена фахівцями, проте за умови, що вони не передбачатимуть скорочення кількості вчителів, викладачів вищої школи і закриття вузів.

Професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Алла Бойко зазначила в коментарі сайту “Сьогодні”, що спеціальності, на які немає попиту, потрібно модернізувати. Ефективність влади вимірюється кількістю університетів і якістю вищої освіти, вважають фахівці.

“Необхідно зробити невеликі класи в школі (не більше 10-15 учнів), студентські групи по п’ять-дев’ять осіб. В цьому році я була в Кембриджі, спілкувалася з бакалаврами цього славетного університету. Так кількість студентів, які відвідують заняття одного викладача, не може перевищувати дев’яти осіб! А в коледжах може бути ще менше. Це — запорука якості освіти. Так робиться в усьому цивілізованому світі”, — говорить Алла Бойко.

Професор КНУ пояснила, що ті спеціальності у вишах, які не мають попиту на ринку, потрібно модернізувати. Крім того, варто робити акцент на отриманні практичних знань та навичок, які будуть необхідні в роботі. А рішення закривати університети Алла Бойко вважає абсурдним і ризикованим.

Поділитись